Bezoek Hoeve Ter Kerst

Het bruist van de activiteiten bij Hoeve Ter Kerst!  Ideaal voor een gezinsuitje en perfect te combineren met een bezoek aan het Hoevecafé.

Een greep uit de activiteiten...

 • Breng een bezoek aan de dieren van de boerderij
 • Geniet met vrienden of familie van een rondje "Teugelen"!
  Dit is een bijzonder plezante variant op de "boerengolf". Je speelt dit spel best in kleine groepjes. Er zijn 9 holes in een parkoers, dat u in +/- een uur aflegt rondom de hoeve. 
  Prijs: 5 euro per volwassene – 4 euro per kind (één Teugelbiertje of andere consumptie inbegrepen).
 • Een wandeltocht in de omgeving
  Op ons domein bevinden zich heel wat symbolische plaaten. Laat je inspireren door deze symbolen tijdens deze wandeling in een prachtige groene omgeving!
 • Volksspelen (reservatie vooraf is noodzakelijk en kan via het hoevecafé)        
  Prijs: 5 euro per volwassene – 4 euro per kind (één Teugelbiertje of andere consumptie inbegrepen).
 • Leef je uit in Bos Ter Kerst
  In dit bos vind je voornamelijk gewone eik, zomereik, wintereik, en zwarte els. In de struikengordels langs de wandelpaden groeien sleedoorn, hazelaar, lijsterbes, eenstijlige meidoorn en gelderse roos. Fitis, spotvogel, tjiftjaf en nog vele andere zangvogels hebben het bosje al ontdekt. Aan de rand van de weide werd een poel gegraven waar bruine en groene kikker, gewone pad en kleine watersalamander voorkomen. Er is een speelzone aangelegd, een mountainbikepad en een pad voorzien voor hippotherapie. Meer info vind je op de site van Natuur en Bos.
 • Sporten in de buurt van Hoeve Ter Kerst
   In samenwerking met de gemeente Hooglede en provincie West-Vlaanderen werd in 2014 een loopomloop van 5km op grotendeels onverharde ondergrond aangelegd. Daarnaast beschikt het bos ook over een fit-o-meter. En wat denk je van een mountainbikeparcours op het parcours van het Wereldkampioenschap Veldrijden?