U bent hier

U bent hier

Activiteiten (zonder begeleiding)

Speel- en leerboerderij

Vrije speurtocht voor kinderen

Aan de hand van een vrije speurtocht, ontdekken de kinderen hoe onze seizoenen zich ontplooien.
Gratis invulformulieren zijn verkrijgbaar via het inforek van het Eetcafé.

Oplossingen speurtocht? klik hier

Speelplein & Zandbak

Het speelplein is ideaal voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar. Kinderen kunnen zich volledig uitleven op onze glijbaan, de wip, de schommel en in de wilgenhut. De dapperen onder hen kunnen zich op de death-ride wagen.

Voor de allerkleinsten is er op het binnenplein/terras, een zandbak voorzien. Schopjes, emmertjes, zeefjes en vormpjes zijn aanwezig voor jullie oogappeltjes. Zo kunnen ze creatief te werk gaan.
In de zomer voorzien we graag parasols om rode snoetjes tegen te gaan.

Voetbalplein

Het gezellig en nieuw aangelegd voetbalplein,  is een sportieve trekpleister op onze boerderij. Ballen zijn te verkrijgen in Eetcafé Hoeve Ter kerst en dit tijdens de openingsuren.

Volkstuintjes

Sinds 2014 zijn er 15 volkstuintjes op ons domein. Het mooie aan dit project is dat iedereen zijn eigen tuin heeft, maar dat er toch wordt samengewerkt. Voor ons zijn de tuintjes een grote troef: ook bezoekers kunnen meegenieten van de mooi aangelegde tuintjes. Om het gebruik van gezonde planten op een gezonde bodem te stimuleren, kiezen we bewust voor een ecologische aanpak. Dit betekent dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen chemische meststoffen toelaten.

Fietsen, mountainbiken & wandelen

Fietsknooppunt 28 houdt halt aan de rand van ons domein. Verder vind je ook de 'Heuvelkamroute', de 'Mountainbikeroute WK 2007', de 'Grijspeerdmolenwandeling' en de wandeling nabij de 'Huwynsbossen'.

Bos Ter Kerst: Fit-o-meter, Ruiterpad & Zand- en speelzone in het bos

Bos Ter Kerst is een domein van 16 Ha, gelegen naast de site Hoeve Ter Kerst, binnen Groep Gidts. De eerste aanplantingen dateren van 2001, en in 2009 mochten de jongeren het nieuwe speelbos inwijden. Men kan er naar hartelust ravotten maar heel zeker ook genieten van de rust. Misschien hoor je er wel een tjiftjaf zingen of een groene kikker kwaken. Meer info vind je ook op de site www.natuurenbos.be

Het bos biedt tal van mogelijkheden: strandvolley, parcours fit-o-meter, ruiterpad, ...

Loopomloop (5 km)

In samenwerking met de Gemeente Hooglede en de Provincie West-Vlaanderen, werd in 2014 een loopomloop van 5 km op - grotendeels onverharde ondergrond - aangelegd. Zeker en vast een aanrader!