U bent hier

U bent hier

Dieren op de boerderij

Op onze kinderboerderij is er een aanbod van verschillende neerhofdieren.
De boerderij is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Schapen

Schapen en ezels

In onze schapenweide mag iedereen binnen. Vergeet alleen niet het poortje goed achter je dicht te trekken. Onze schapen zien de mensen graag komen. Je kan rustig doorheen de schapenweide wandelen en onze schapen van dichtbij bewonderen. Vergeet zeker niet om onze ezels Suzy & Odilon 'goeiedag' te zeggen als je hen voorbijkomt.

Paarden

In de paardenstal tref je onze grootste dieren aan. De drie paarden: Tornado, Heino & Bram alsook de twee pony’s Tine & Eline hebben hier hun (t)huis.

Deze kindvriendelijke paarden worden voornamelijk gebruikt voor hippotherapie. Dit zijn begeleide activiteiten met en op het paard voor personen met een beperking. Het contact met het paard kan bijdragen tot een verbetering van de levenskwaliteit op fysiek, mentaal, psychisch en sociaal vlak.
Het paard helpt om de 'cocon', waarin sommige personen met een beperking zich bevinden, open te trekken. Onze therapie geeft voorrang aan mensen van Dominiek Savio.

Konijnen en cavia's

Onze konijnenstal is het huis van heel veel konijntjes.
Op de boerderij zijn dit vooral dwergkonijntjes.
Ook enkele cavia's vinden hun (t)huis in de konijnenstal.

Geiten

Naast onze dwerggeiten aan de ingang, hebben wij ook witte melkgeiten.
Dit is een Vlaams melkras dat, zoals de naam het zegt, vooral gekweekt wordt voor de melk. Onze geiten houden niet echt van regen, dus bij slecht weer, loop gerust even door om ze te zien in hun stal.

Varken

Ons varken luistert naar de naam Fons en houdt ervan om zijn stukje grond om te wroeten. Schrik niet als je hem bij de geiten ziet lopen want uitbreken vindt hij het leukst.

Kippenhok

In ons kippenhok lopen er Izegemse koekoeks, legkippen, baardkrielen, zilverbrakel en er zit zelfs een fazant.

Bijen en insectenhotel

Op de berg van het kippenperk is het bijenhuis gevestigd. De bijen worden verzorgd door een imker en vormen een educatief  luik binnen onze bijenklassen. Kom ook zeker eens een kijkje nemen naar ons insectenhotel een beetje verderop.